Donderdag 24 juni 2010 - Stockholm
Door: BergLeen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
24 Juni 2010 | Zweden, Stockholm
Bij de tweede veerboot worden we gebracht naar het plaatsje Vaxholm, beroemd vanwege een grote burcht die de zee-straat voor Stockholm beschermde. Dit is een leuk plaatsje aan het water, met een haven en terrasjes. We parkeren hier de camper en wandelen het dorp in. In een winkel langs het water kopen we een nieuwe converter stekker (die we op een camping hebben laten liggen) en een nieuwe bezem (van de vorige is de steel gebroken). We willen nog verder wandelen, maar met name Fleur heeft daar geen zin in. Ze wordt wel enthousiast als we besluiten nog een ijsje te eten aan het water. Fleur en Amber hebben daar de grootste lol (over wie de vieste mond heeft). Dan blijkt dat de onderkant van de Cornetto van Amber was afgebroken… haar hele rokje is bruin van de chocoladedruppels.
Terug bij de camper stellen we de tomtom in op de terminal in Stockholm waar vandaan morgen vroeg de boot vertrekt naar Finland. Daar in de buurt blijkt geen geschikte plek te zijn om te overnachten. Een camping die er was, bleek al 3 jaar gesloten… Dan worden we getipt om naar een camperplek in Stockholm te gaan. De tomtom loodst ons midden door de binnenstad van Stockholm. Dat gaat best goed, maar soms is de tomtom even de weg kwijt… Best spannend! Dan komen we aan op een camping onder de brug bij Langholmen. Daar staat een paar Nederlanders met schotelantenne op het dak van de camper…. We worden uitgenodigd om voetbal (Nederland-Kameroen) te komen kijken. Wij nemen een fles wijn mee en het wordt een gezellige avond in de camper bij de boeren uit Friesland. Daarna gaan we snel naar bed.