Woensdag 23 juni 2010 - Stockholm - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Woensdag 23 juni 2010 - Stockholm - Reisverslag uit Stockholm, Zweden van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Woensdag 23 juni 2010 - Stockholm

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

23 Juni 2010 | Zweden, Stockholm

Als we wakker worden is het al warm. We hebben getwijfeld wat we vandaag zouden gaan doen, maar bij mooi weer willen we naar het oudste openlucht museum van der wereld. Dat wordt dus Skansen vandaag, want het is zonnig en 23 graden. We nemen weer dezelfde trein en boot als gisteren, en dan gaan we naar Skansen. Bij binnenkomst gaan we met een grote roltrap naar boven. Daar kijken we bij het glas blazen, de potten bakker, de koekjesbakker, etc. We zoeken bij de bakker 4 heerlijke broodjes uit, maar dan blijkt dat het contant geld op is. Met creditcard kun je daar niet betalen (want die hadden ze vroeger nog niet). Helaas lopen we dus zonder koeken weer verder.
Dan lopen we naar een speeltuin, waar de kinderen even kunnen klimmen, wippen en glijden. Wij kijken om de beurt even rondom de speeltuin. We zien een mooi marktplein, molens en heel veel oude huisjes. We besluiten om bij één van de winkeltjes 2 ouderwetse lollies te kopen voor de kinderen (in de hoop dat we geld erbij kunnen pinnen en in de hoop dat de kinderen de koeken die we al uitgezocht hadden zullen vergeten). Contant geld kunnen we daar wel erbij pinnen, maar niet aan het begin van de dag… We lopen verder naar de varkens, konijnen, schapen, geiten, zeehonden, etc. Dan lopen langs een pad met ook nog elanden, wolven en bruine beren, die hier in Zweden nog voorkomen. Vooral de bruine beren maken veel indruk op de kinderen. Als wij er zijn, krijgen ze appels, wortels en paprika, en dat vinden ze erg lekker (vooral appels)!
Dan is Fleur zo moe dat zij in slaap valt in de buggy. We lopen met Amber op de nek verder in de richting van de kermis (met onder andere een draaimolen, zweefmolen, treintje en vliegtuigjes). Amber gaat met Robert-Jan in de draaimolen en ze geniet er volop van (ze is meteen over haar vermoeidheid heen). Ook eten we een ijsje. We krijgen daarna Amber bijna niet meer mee, terwijl Fleur nog steeds slaapt. Bij de aapjes en andere dieren moet je weer entree betalen, maar we besluiten om dat maar niet te doen. Amber kijkt nog even met papa bij het sigaren- en lucifermuseum. Dan wordt Fleur ook weer wakker. We gaan terug naar de camping. Het was weer een prima dag!