Dinsdag 3 augustus 2010: Blavand - Reisverslag uit Blåvand, Denemarken van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Dinsdag 3 augustus 2010: Blavand - Reisverslag uit Blåvand, Denemarken van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Dinsdag 3 augustus 2010: Blavand

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

03 Augustus 2010 | Denemarken, Blåvand

Als we opstaan eten we snel een boterham om vervolgens naar het zwembad te gaan. Wauw dat zwembad is veel leuker dan verwacht. Er is niet één zwembad, maar ongeveer 5 verschillende baden (dan tellen we de whirlpools niet mee). En er is niet één glijbaan, maar er zijn er zes. Eén grote, hoge, maar kindvriendelijke glijbaan hebben ze gemaakt in een zwembad speciaal voor kinderen. Fleur is niet meer te stoppen, ze gaat wel 10 keer achter elkaar. Amber durft niet zo goed, maar zij vermaakt zich prima met de drijvende legoblokken. Tja, we zitten tenslotte in het land van de Lego. Na veel aandringen, krijgen we de kinderen uiteindelijk ook weer uit het zwembad.
We lopen terug naar de camper waar we heerlijk lunchen met toast en gekookte eitjes. Daarna pakken we onze spullen om naar het strand te gaan. Dat is 200 meter lopen. Dit keer nemen we wel de schepjes, emmers, handdoeken, etc. mee. Maar ook de surfpakken van de kinderen. Deze komen goed van pas, want als de zon even achter een wolk verdwijnt is het wat minder warm. Er worden weer grote vikingsboten gemaakt van zand en de voetjes voelen even in de zee. Er zijn vandaag geen grote golven. Aan het einde van de middag lopen we terug naar de camping waar we nog een heerlijk ijsje eten. Dan willen de kinderen in bad. Fleur wil onder de “Katrien Duck”-douche en Amber wil in het rode autobad. Nou dat gunnen we hun wel, en dan zijn ze ook meteen weer van al het strandzand af. We eten een mexicaanse maaltijd, die eigenlijk net iets te pittig is voor de kinderen. Toch eten ze ervan, en drinken heel veel. Dan is het bedtijd! Morgen willen we nog wel even naar het zwembad en dan rijden we naar het mooie plaatsje Ribe.