Zaterdag 6 augustus 2010: naar huis! - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Zaterdag 6 augustus 2010: naar huis! - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Zaterdag 6 augustus 2010: naar huis!

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

06 Augustus 2010 | Nederland, Utrecht

We staan op en gaan op weg naar huis! We nemen dichtbij de camping een veerboot over de Elbe, en zo vermijden we de snelwegen bij Hamburg. Dan rijden we ook nog door een lange tunnel, die we deze vakantie ook heel vaak hebben . Het is prachtig weer en we rijden over veel binnendoor wegen. De tomtom geeft aan dat het de snelste route is, dus dat doen we dan maar (we hebben namelijk helemaal geen gedetailleerde kaarten van Duitsland bij ons). Dan rijden we richting Groningen, nog een stukje langs de Nederlandse grens over de Duitse autobahn. Dat is lang geleden, zo’n snelweg! Bij Emmen gaan we de grens over naar Nederland. Onderweg zien we nog een geschaarde caravan in de berm liggen.
Het is inmiddels bijna file rijden. Welkom terug in dit drukke landje. We maken nog een laatste stop bij Strand Horst voor een hapje eten en de kinderen spelen nog even in de klim/ glijbaan. Daarna zijn de files bij Amersfoort ook opgelost en rijden we naar huis. Het was vandaag 500 km rijden, de langste rit van onze hele vakantie.
De kinderen zijn weer helemaal blij als ze binnen komen, bij het zien van al hun “oude” speelgoed. Het duurt nog even voordat ze klaar zijn om naar bed te gaan… pas om 22:00 uur liggen ze te slapen. Het was weer een lange dag en helaas ook de laatste dag van onze reis door Scandinavië. Voor de statistieken: we zijn bijna 10 weken weg geweest, hebben ruim 9100 km gereden (en ook nog veel km gevaren) en hebben 48 campings bezocht. Het was een geweldige, onvergetelijke reis!