Vrijdag 25 juni 2010 - Naar Finland - Reisverslag uit Turku, Finland van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Vrijdag 25 juni 2010 - Naar Finland - Reisverslag uit Turku, Finland van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Vrijdag 25 juni 2010 - Naar Finland

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

25 Juni 2010 | Finland, Turku

De wekker gaat om 4:30 uur. De kinderen hebben niet veel moeite om wakker te worden. Het is al licht buiten. We eten wat yoghurt met cruesli en vertrekken richting de terminal van “Silja line”. We rijden weer midden door het centrum van Stockholm, maar dit keer is er geen verkeer en we komen ruim op tijd voor de boot. Daar moeten we ons rond 6 uur melden. We schrikken even als we de boot nog niet zien, maar gelukkig gaat het dit keer wel goed (met onze reservering).
We parkeren de camper helemaal vooraan in de boot (tussen de vrachtwagens) en gaan met de lift naar de 12e etage, het zonnedek. Daar gaan we aan een tafel in de zon zitten. Als de boot gaat varen, dan blijkt er een fris windje te staan. Het uitzicht over de scherenkust (de duizenden eilanden tussen Zweden en Finland) is echter geweldig, we varen uren achter elkaar langs grotere en kleinere eilanden. Onbewoond of met karakteristieke rode huisjes. Op een gegeven moment gaan we naar binnen en daar blijkt dat ze wel aan kleine kinderen gedacht hebben. Er is een ruimte met lego-blokken (in alle maten en kleuren), springkussen, ballenbak, loopauto’s, etc. De kinderen vermaken zich prima! We ontdekken op de 8e etage zelfs nog een speelruimte, het kan niet op. Fleur en Amber zijn al moe, maar willen er niet aan toegeven. Ze vergeten bijna dat ze op een boot onderweg zijn naar Finland.
Dan wordt aangekondigd dat er een show gaat beginnen voor kinderen, de crazy western show (de rest was Fins of Zweeds en voor ons onverstaanbaar). Bij binnenkomst in het “theater” mogen de kinderen ook de grote Muurla knuffelbeer aaien. Fleur en Amber willen het absoluut niet, veel te eng. De show daarna valt wel in de smaak, vooral bij Amber want Fleur valt in slaap. Later op de dag wordt er nog een show gegeven door hetzelfde theatergezelschap, ‘the odd olympics’, voordat we in Turku aankomen (rond 19:15 uur Finse tijd, want het is in Finland 1 uur later). Ook die show over de Olympische spelen is erg leuk. In Turku aangekomen rijden we direct naar een camping (9 km rijden). Die avond is het midsummer-feest. Blijkbaar is dat een reden voor de camping om de prijs flink op te schroeven. We voelen ons een beetje genomen, want op de camping gebeurt niks! Morgen gaan we weer snel weg van deze camping in de richting van Helsinki.