Dinsdag 27 juli 2010 - Oslo - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Dinsdag 27 juli 2010 - Oslo - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Dinsdag 27 juli 2010 - Oslo

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

27 Juli 2010 | Noorwegen, Oslo

Vandaag ziet het weer er mooi uit. We nemen opnieuw de bus en stappen dit keer uit bij het Centraal Station van Oslo. Van daaruit lopen we over een lange loopbrug naar de Opera. Dit moderne witte gebouw staat in het water en je kunt zo het schuine dak oplopen (wat we uiteraard even doen). Het gebouw is heel bijzonder, we zullen het even checken bij de architect als we terug zijn. Wij vonden het erg mooi. Het uitzicht vanaf het dak had iets beter gekund. Je kijkt uit op kantoren of lelijke havengebouwen. Voor het station staat een groot beeld van een tijger, wat veel indruk maakt op vooral de kinderen. Ze durven niet in de buurt te komen. Daarna zoeken we een tram, die richting het Historisch museum gaat. We vinden wel de juiste tram, maar gaan eerst de verkeerde kant op. Daarna gaan we echt op weg. De zon is heerlijk warm en we genieten volop van de zon en een broodje voor de fontein van het Nationaal theater. Bij het Historisch museum lopen we een rondje over de begane grond, voor de afdelingen prehistorie, Vikingen en middeleeuwen. We komen natuurlijk voor de Vikingen. De kinderen vinden het een beetje eng, maar maken halverwege nog wel even een mooie tekening, die we ophangen in het museum. Ook de schatkamer bekijken we, daar waren we al vanaf de eerste minuut naar op zoek. Het meeste goud was uitgestald in vitrines, gelukkig stond er ook een echt schatkistje. Als we weer buiten komen, zijn we dichtbij het koninklijk paleis, waar de wisseling van de wacht plaats zal vinden. Daar gaan we wel weer even kijken (in Stockholm was het immers een heel spektakel). Deze keer, in Oslo, moeten we het doen zonder muziek, veel minder soldaten, die iets minder mooie pakken aan hebben en geen glimmende helmen dragen, maar een soort zwarte hoeden met grote pluimen. Maar we stonden dit keer precies op de juiste plaats, en konden dus alles zien. Toen liepen we in één lange streep terug naar het station, langs een plein met fonteinen, het parlementsgebouw en een grote winkelstraat. Het is zonnig en warm. We kopen een ijsje vlakbij de dom en dat is weer smullen. Opvallend in Oslo is het grote aantal beelden wat er staat in de parken, op de pleinen en in de straat. Die kleden de stad echt aan. Terug aangekomen bij het station nemen we weer de bus terug naar de camping waar we nog even heerlijk in het zonnetje kunnen relaxen.

• 01 Augustus 2010 - 11:36

Jozef En Dini:

Wat een leuke foto, zijn dat nou onze kleinkinderen? Hele stoere meiden hoor!