Maandag 26 juli 2010 - Oslo - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Maandag 26 juli 2010 - Oslo - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Maandag 26 juli 2010 - Oslo

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

26 Juli 2010 | Noorwegen, Oslo

Als we vandaag wakker worden is het weer een prachtige ochtend. De dames kruipen nog even bij ons in bed en het miezert een beetje als we naar buiten kijken. De bus naar het centrum vertrekt recht voor de ingang van de camping. In het centrum aangekomen nemen we een stukje de metro en wandelen naar het Vigelandspark te lopen. Dit park staat helemaal vol met beelden van je raadt het al, Vigeland. Het is prachtig om te zien, alleen is het geen weer om eens lekker op een bankje te gaan zitten. De kinderen vermaken zich echter prima. Ze lopen de trappen op naar de grote pilaar van beelden, waar ze vervolgens weer een rondje omheen lopen. Ook de fontein was trouwens heel mooi! Daarna lopen we terug naar het station, waar we een bus nemen naar Holmenkollen. Hier is een hele grote skischans, die ze helemaal aan het vernieuwen zijn voor de WK van 2011 of iet dergelijks, de hele buurt krijgt een opknapbeurt. Heel indrukwekkend om te zien, wat is zo’n ding hoog! In 2011 zal het er allemaal prachtig bij liggen. Het uitzicht over de stad is hier ook fantastisch, alleen vandaag een beetje mistig. We gaan weer terug naar de stad met de bus en tram en nemen een kijkje bij Aker Brygge. Met terrassen, winkels en het stadhuis dat uitkijkt over de haven en het fjord. We kijken even rond en genieten vervolgens lekker droog buiten op een terras van frietjes en kip. Dan gaan we moe, maar voldaan met de bus terug naar de camping. Op de camping eten we nog een soepje en wordt de camper omgebouwd tot kapperszaak, Fleur en Amber zijn de kapsters. Morgen vervolgen we onze Oslo-sightseeing en gaan we Vikingen kijken in het museum. Hopelijk met mooi weer!