Vrijdag 16 juli 2010: Furoy - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Vrijdag 16 juli 2010: Furoy - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Vrijdag 16 juli 2010: Furoy

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

16 Juli 2010 | Noorwegen, Oslo

De volgende ochtend gaat de wekker om 8 uur. We moeten immers op tijd zijn voor onze afspraak bij de garage. Eigenlijk worden we al eerder gewekt door de zware motoren van de luchtmacht. Als we willen vetrekken worden we nog even luidruchtig uitgezwaaid door een groepje straaljagers die net opstijgen. Op naar de garage, driemaal is scheepsrecht en dat komt uit. Deze keer lukt het om de vijfde versnelling te repareren, alle onderdelen zijn tijdig gearriveerd en deze keer zijn er geen nieuwe tekortkomingen. Het is bovendien prachtig weer geworden dus in ons sas gaan we vol gas de weg op. Deze weg, nummer 17, staat in de boeken als de mooiste kustweg ter wereld. Dat zei men ook toen we Highway nr 1 in California gingen rijden, dus we hebben vergelijkingsmateriaal. Al snel blijkt dat het inderdaad een geweldige route is. We rijden vlak langs de fjordenkust met de hoge, steile bergen en kleine dorpjes. De wegen zijn smal, bochtig en het gaat continu omhoog en omlaag met overal tunneltjes. Het ‘hoogtepunt’ voor vandaag is ‘Svartisen’ de grootste gletsjer van Noord-Europa. De gletsjer loopt bijna door tot aan het water en weerspiegelt de zon met een blauwige gloed. Erg mooi, we zoeken een camping in de buurt en vinden er een in Furoy met mooi uitzicht op de fjord, bergen en het sneeuw van de gletsjer. We krijgen ook nog een onverwachte bonus te zien. Langs de camping zwemmen groepjes bruinvissen. Kleine walvisjes van een tot twee meter lang met een vin op hun rug. We genieten ’s avonds van het mooie weer en uitzicht, ben benieuwd wat ‘weg 17’ morgen in petto heeft.

• 18 Juli 2010 - 11:41

Jozef:

Jullie beschrijven je tocht zo goed dat we op afstand zo'n beetje alles zelf meemaken en voor ogen zien.
    Bravo ga zo door, dan hebben wij met jullie mee een extra vakantie.