Dinsdag 13 juli 2010: Andenes - Reisverslag uit Andenes, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Dinsdag 13 juli 2010: Andenes - Reisverslag uit Andenes, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Dinsdag 13 juli 2010: Andenes

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

13 Juli 2010 | Noorwegen, Andenes

Afgelopen nacht waaide het heel hard. Dat ging een beetje ten koste van onze nachtrust.
’s Ochtends regent het, maar gelukkig is de wind weer gaan liggen. We rijden over een hele grote brug naar Tromso. Daar rijden we een tunnel in, met een rotonde (dat is lastig, want dan doet de tomtom het niet). Gelukkig kiezen we de juiste weg. We moeten nog over een grote brug en rijden in zuidelijke richting naar de plek waar een veerboot naar het eiland Senja vertrekt. Dat ging precies goed. We komen aan bij de boot 10 minuten voor vertrek. Er staat al een rij met auto’s te wachten, maar we kunnen mee. We varen in 45 minuten naar Senja. Tijdens de boottocht staan we lekker buiten op het bovenste dek en genieten van het uitzicht.
We rijden in Botnhamn van de boot af. Via een mooie weg rijden we langs fjorden en door hele smalle tunnels naar het zuiden van het eiland. De natuur is prachtig, helaas zitten sommige bergen nog in de wolken verstopt. Het is heel rustig op Senja. Er zijn weinig dorpjes, maar ook weinig toeristen. Gelukkig maar, want de wegen zijn heel smal en in de tunnels kun je ook geen tegenligger passeren zonder een inhaalstrook te zoeken. Gelukkig komen we geen vrachtwagens en campers tegen in de tunnels. Onderweg lunchen we lekker in de camper met gebakken eieren. We stoppen ook nog bij een trollenpark. Daar zien we dat de boot over 30 minuten vertrekt naar Andenes. Die willen we graag halen, want anders moeten we 4 uur wachten. We willen geen trol meer zien, maar rijden flink door. We zien dat de boot er nog staat. In onze haast willen we meteen de boot in rijden, maar dat is niet de bedoeling! Een meneer van de veerboot wordt boos, omdat er op een parkeerplaats nog een aantal auto’s en campers staat te wachten op de boot. Oeps, dat hadden we niet eens gezien. Gelukkig kunnen en mogen we wel mee met deze boot. Deze overtocht zal 2 uur duren. We gaan rustig in het restaurant zitten en bestellen niets vermoedend ijsjes. Dan begint de boot te schommelen. Steeds meer mensen vertrekken naar buiten. Ook Fleur heeft nog niet van haar ijsje gegeten, en wordt al zeeziek. Amber valt na het ijsje in slaap in de armen van Anke (die nog binnen zit, als een van de weinigen, maar steeds naar de horizon kijkend). De boot gaat heel erg heen en weer. Oeps dat hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Zelfs de spullen in de bar vallen op de grond kapot. We maken ons nu ook een beetje zorgen over onze camper. Zou die op zijn plek blijven staan?
Gelukkig komt er ook een eind aan deze boottocht (dit keer zonder foto’s gemaakt te hebben). Fleur is ook weer helemaal blij en opgelucht. We zoeken in Andenes meteen een camping. We staan met de camper recht aan zee (met een fantastisch uitzicht). Robert-Jan gaat met de kinderen nog even naar het strand. De kinderen hebben dikke pret, en komen even later allebei met natte broek en volle laarzen weer bij de camper om spaghetti te gaan eten. Zelfs de zon gaat weer een beetje schijnen. Wat een mooie, spannende dag!

• 14 Juli 2010 - 13:43

Dini:

wat een avonturen maken jullie allemaal mee, geweldig.
    bij jullie thuis alles in orde.
    21-6-10 Sanne geboren in Bunnik.
    23-6-10 Rachel geboren te Oegstgeest.
    voor het lezen van de email weet Hennie wel raad.
    Hopelijk wat de camper betreft dat drie maal echt scheepsrecht is.
    geniet nog met volle teugen. liefs Dini.

• 14 Juli 2010 - 22:27

Hennie:

e-mail lezen en verzenden. zoekmach google typ netmail.hetnet.nl en selecteer netmail dan moet het lukken en zet het adres dan in favorieten.
    Leuk geschreven ver haaltjes en fotos.
    probeer skype eens uit.
    Wij wensen jullie verder een goede en mooie
    reis zonder verdere mankementen aan de camper.