Zondag 11 juli 2010: Tromso - Reisverslag uit Tromsø, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Zondag 11 juli 2010: Tromso - Reisverslag uit Tromsø, Noorwegen van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Zondag 11 juli 2010: Tromso

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

11 Juli 2010 | Noorwegen, Tromsø

Vandaag is de dag van de finale! We gaan terug naar de camping dichtbij Tromso, kijken of er vandaag wel plaats is. Ja, dit keer lukt het wel (maar het is ook nog maar 11.00 uur). Dan rijden we door naar Tromso, om met de kabelbaan 400 meter omhoog te gaan. De weg naar het opstappunt is even zoeken. Onze tomtom kiest wel erg steile weggetjes. Dus we parkeren de camper en lopen een stukje omhoog. Met de kabelbaan zijn we zo boven. Het is nu gelukkig droog en het uitzicht is prima. Je kunt de hele stad zien, de haven, het vliegveld en de twee karakteristieke bruggen die de stad verbinden met de rest van de wereld. We maken foto’s en kunnen zien hoe we de komende dagen (na de reparatie) verder gaan rijden. We klauteren de berg verder omhoog om even de sneeuw te voelen en sneeuwballen te gooien. Ook de stapeltjes met stenen bovenop de berg vinden de kinderen erg interessant. Ze breken een paar stapels stenen af en maken zelf ook nog een stapeltje. We zien ook nog 2 paraglijders met hun parachute de berg af springen.
We gaan op tijd weer terug naar de camping, want de kinderen moeten vroeg naar bed. Ze zijn ook moe, dus dat lukt gelukkig. Nu op naar het café van de camping, want het zal wel druk worden. We hebben op de camping al Spanjaarden en ook andere Nederlanders gespot, dus het kan gezellig worden.
Morgenochtend gaan we op tijd bellen met de garage. Hopelijk kan de camper morgen gemaakt worden!