Woensdag 7 juli 2010: Kiruna
Door: BergLeen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
07 Juli 2010 | Zweden, Kiruna
Joeghee we gaan naar de finale. Het lijkt wel of ons Oranje leeuwtje vandaag nog enthousiaster aan de achteruitkijkspiegel swingt dan anders. We staan desalniettemin op met regen en bewolking. Goed reisweer. We willen vandaag naar Kiruna rijden in Zweden, een flink stuk als je niet harder dan 75-80 gaat. Het voordeel is wel dat je nog meer tijd hebt om rond te kijken en de schitterende omgeving in je op te nemen. Vanuit Finland gaat het weer door de bossen, je merkt nu wel dat hier steeds minder mensen wonen. Laten we de benzinemeter maar een beetje extra in de gaten houden. Tijdens het eerste deel van de rit zien we opnieuw twee maal een rendier op de weg lopen, gelukkig doen ze geen gekke dingen en kunnen we er langs. We rijden langs het water en steken de grensrivier tussen Finland en Zweden over. In Zweden zijn ze volgens Anke wat trotser op hun land want we zien bij veel huizen de Zweedse vlag boven de voordeur van het huis hangen. Tijdens een korte pauze hebben we weer contact met de vrienden van de ANWB. Na wat heen en weer bellen krijgen we te horen dat het begeerde reserve onderdeel per vliegtuig opgestuurd wordt naar Narvik (Noorwegen). Vrijdag kunnen we het ophalen. Het vervolg van de trip volgt de loop van een brede rivier (formaat Rijn) begrenst met bomen en her en der bezaaid met keien die soms voor een stroomversnelling zorgen. En dat lees je dan weer in de boekjes, is immers goede plek om te kanoën. Ook in Zweden zien we nog twee rendieren op en langs de weg. De weg wordt op diverse plekken gerepareerd. Dat gaat met grof geschut, de weg wordt gewoon gesloopt en die delen rijden we dus over de keien en door de blubber. Gelukkig geen schade aan de Camper. Als we in de Buurt van Kiruna komen zien we borden naar een Alk Park (Elanden park). Aangezien we ze nog niet in het ‘wild’ gezien hebben rijden we er naar toe. Helaas zijn we net te laat voor de laatste rondleiding, we strekken de benen nog even en maken foto’s van de bijzondere houten huisjes die op het elandenpark staan. Op de camping in Kiruna aangekomen zien we al wat zenuwachtige Duitsers rondstiefelen … Ik hoop stiekem dat ze er uit gaan en wij tegen de Spanjaarden mogen. We zullen het zien. Morgen gaan we langs het beroemde IIshotel bij Kiruna en vervolgens door naar Noorwegen.
08 Juli 2010 - 20:46
Arthur :
FINALE !!!!
Hebben jullie er goed van genoten?
Nog een paar nachtjes en dan gaan de de woonboten naar de bodem.