Dinsdag 24 juli 2012 – dagje camping
Door: Bergleen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
24 Juli 2012 | Frankrijk, Saintes-Maries-de-la-Mer
We eten wat later in de middag nog een broodje en gaan dan naar het strand. Er is een inham met een zandstrand, waar je lekker kunt zwemmen. We testen onze duikbrillen en ik vertel de kids dat ze een snoepje krijgen als ze zout water in hun mond hebben gehad (tegen de vieze smaak natuurlijk). Het snorkelen is geen succes, maar Fleur en Amber hebben een hele zoute mond gekregen en spoeden zich naar de handdoeken voor een snoepje, wat een gedroogde abrikoos blijkt te zijn. De rest van de middag zijn we druk met het bouwen van een kathedraal kasteel met slotgracht. Fleur vraagt wat een slotgracht is. Ik kan dat het beste uitleggen door even terug te gaan naar ons bezoekje dit voorjaar aan het Muiderslot. Daar konden de mensen een gat in de kasteelmuur gebruiken als “wc” waarbij alles in de slotgracht verdween. Nu weet Fleur het weer en legt dat ook nog eens uit aan Anke.
Een andere puzzel is de vraag waar al dat water toch blijft. We rennen als zotten van de zee naar de slotgracht, maar als we even uitrusten staat de slotgracht weer droog. Als het strand leeg loopt, gaan wij ook op pad, het is al richting zeven uur. Snel aan de slag met onze BBQ. Garnaaltjes, worsten en kipnuggets met een lekkere salade tomaat ei. De worsten zijn het niet helemaal, maar voor de rest smaakt het goed. Ter afsluiting roosteren we marshmallows voor we naar bed gaan.