Dinsdag 7 augustus 2012 – richting Limoges - Reisverslag uit Cromac, Frankrijk van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Dinsdag 7 augustus 2012 – richting Limoges - Reisverslag uit Cromac, Frankrijk van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Dinsdag 7 augustus 2012 – richting Limoges

Door: Bergleen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

07 Augustus 2012 | Frankrijk, Cromac

’s Ochtends slapen we uit en de kinderen spelen nog even voor we weer verder gaan. Vandaag nemen we de snelweg om kilometers te maken. We gaan langs Limoges, zien onderweg de koeien van het gelijknamige ras en ergens voorbij deze plaats zoeken we een camping op aan een meertje. Het is prachtig weer dus we stoppen op tijd en kunnen de hele middag nog van de zon genieten op een kleed met een boekje in het gras en bij het zwembad. De kinderen steppen nog wat rond en wij beginnen vast aan de zuidfranse muscat sec. Een bijzondere en lekkere witte wijn uit de buurt van Perpignan, aanbevolen door de Nederlanders die we daar tegen kwamen. ’s Avonds kluiven we wat kippepootjes weg en Fleur verklaard haar liefde voor de kippenpoot en refereert nog even aan het vriendenweekend in April waar zij maar liefst 3 kippenpoten had genomen uit de paella van Patrick en Afke. Met Amber was er ook nog een aardige taaloefening. RJ ging Amber omverblazen want wat Mega Mindy kan, moet papa toch ook kunnen? Niet waar volgens de kids. RJ blaast heel hard en pakt Amber op en legt haar op het gras. Ze wordt woest en brult “je hebt me niet omgeblazen, maar je hebt me omgelegd”. Daarop moeten RJ en Anke heel hard lachen. Dan heeft Amber het helemaal niet meer en roept “dat is niet grappig”.
Later gebeurt ook zoiets met Fleur als ze naar bed moet. Fleur sprint weg en rent rondjes om de camper. RJ loopt erachter aan en als hij haar eindelijk te pakken heeft (echt hard moest lopen) wordt ze boos, omdat papa harder loopt en haar toch te pakken krijgt. Uiteindelijk gaan ze naar bed, uiteraard nadat ze eerst een Viking-melk hebben gedronken uit een borrelglaasje. Morgen beloofd het mooi weer te worden. Wij gaan dan verder richting Parijs.

Tags: Limoges