Donderdag 19 juli 2012 – dagje camping - Reisverslag uit Le Puy-en-Velay, Frankrijk van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Donderdag 19 juli 2012 – dagje camping - Reisverslag uit Le Puy-en-Velay, Frankrijk van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Donderdag 19 juli 2012 – dagje camping

Door: Bergleen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

19 Juli 2012 | Frankrijk, Le Puy-en-Velay

Het is super mooi weer en wij blijven vandaag op de camping. Het zwembad en springkussen (recht achter onze camper) zijn de topattracties en aan de kids hebben we geen kind vandaag. Fleur vindt een nieuwe vriendin (Roos), waar Fleur en Amber mee spelen. Het zwembad is wel koud, dus houden ze het daar niet al te lang uit. We testen ook ons “waveboard” in het zwembad en Amber trappelt na een poosje zichzelf door het zwembad heen. Ook de duikbrilletjes worden getest en dat levert meteen een paar “mooie” fotomomenten op. Anke en Robert-Jan hebben een plekje bij het zwembad gevonden om een goed boek te lezen. Dat lukt prima met als neveneffect dat Robert-Jan aan het einde van de middag zo rood als een kreeft is geworden. Voor we ’s avonds aan onze homemade spaghetti bolognese beginnen gaan we nog even naar de rivier. Hier zijn we nog heel druk met het bouwen van een dam, totdat we echt moeten gaan eten.
’s Avonds gaan we naar de kinderbingo, waar zo ongeveer de hele camping blijkt te zijn. Het kostte de organisatoren vrij veel moeite boven het gekakel uit te komen. Toch was het erg leuk. Aanvankelijk leek Fleur goed te gaan, maar uiteindelijk had Amber bingo en mocht een prijs gaan ophalen. Fleur had er de P in en begon steeds bozer te kijken. Gelukkig kregen alle kinderen nog een kleinigheidje, maar Fleur kan daar niet meer van genieten…. Ze had immers niet gewonnen. Al met al was het een lekker dagje. Morgen gaan we weer een stukje verder, door het vulkanenlandschap via Le Puy-en-Velay, langzaam verder naar het zuiden.