Warmwaterbronnen van Saturnia - Reisverslag uit Saturnia, Italië van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Warmwaterbronnen van Saturnia - Reisverslag uit Saturnia, Italië van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Warmwaterbronnen van Saturnia

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

17 Juli 2011 | Italië, Saturnia

Vandaag rijden we naar “de bronnen van Saturnia”. Dat klinkt als een spannende Suske en Wiske. De “Terme di Saturnia” zijn warmwaterbronnen. Wij bezoeken een plek waar het warme water als waterval via natuurlijke bekkens een riviertje in stroomt. Het lijkt een beetje op Pamukkele in Turkije. Het water is zwaar zwavelhoudend, dus er zit soms een beetje een luchtje aan. Het blijkt mee te vallen en er lopen flink wat mensen rond, die zich insmeren met de zwarte zwavelhoudende aarde uit de rivierbedding. Amber zit met grote ogen te kijken naar een Italiaanse meneer die zich vakbij met het goedje uit een pastic zak begint in te smeren. Ik vraag of ze ook wat wil, maar dat ziet ze niet zitten. De meneer ziet dat ze zit te staren en maakt nog een gevaarlijke gorillapose. Dan gaan we nog maar weer wat poedelen en zwemmen. Het water is echt lauwwarm (35 graden), je kunt er prima de hele dag in blijven zitten, liggen of rondhangen. Na ons zwemavontuur fietsen we terug naar onze camperspot (“L’alveare del pinzi”), een speciale plaats voor campers en caravans met voorzieningen. We raadplegen de kaarten en besluiten vandaag niet meer verder te rijden. Op de heenweg, namen we als gevolg van onduidelijke borden een flinke D-tour van 20-30 km, waardoor we niet meer tijdig op een volgende camping kunnen komen. De D-tour was overigens een prachtige rit door de Toscaanse heuvels met mooie dorpjes op heuvels en goudgele velden met graan of iets dergelijks. Ook zien we veel wijngaarden, hier en daar een kasteel of versterkt dorpje en uiteraard overal de karakteristieke cipressen en pijnbomen. Echt erg mooi om hier rond te cruisen met de camper. We hebben ook weer prima plekjes gespot voor een 2e huis (als we de lotto winnen).