Naar het Como meer - Reisverslag uit Sorico, Italië van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Naar het Como meer - Reisverslag uit Sorico, Italië van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Naar het Como meer

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

25 Juli 2011 | Italië, Sorico

We moeten nog flink wat kilometers maken, dus pakken we de snelwegen door de Po vlakte richting Como. We belanden op een gegeven moment op een doorgaande weg door de buitenwijken van Milaan om op de weg naar Como/ Lecco te komen. Alles gaat goed gelukkig. (Tijdens ons eerdere bezoek aan Italië, samen op vakantie met de Peugeot 106, botsten we in Milaan op een Italiaan. De Italiaan reed toen door rood en schampte onze voorkant van de auto, een flinke deuk achterlatend. Het viel toen gelukkig mee en we konden verder na het verzekeringwerk in de plaatselijke kroeg geregeld te hebben.)
Na Milaan gaan we verder richting Lecco, dat aan de oostkant van het Comomeer ligt. Aan deze kant loopt een snelweg, of eigenlijk een tunnelweg. We rijden over een afstand van 30-40 km tunnel in en uit, en vangen af en toe een glimp op van het meer en zonlicht. Zo komen we na de verplichte boodschappenstop, aan bij het plaatsje Sorico in het noorden van het Comomeer. Als we de camping (La Riva) opgaan merken we dat we aan de rivier zitten, die het Comomeer voedt ipv aan het meer zelf: “camping aan de greppel”. Het weer is nog prima en de rest van de middag en avond besteden we rond de camper. Het uitzicht op de bergen is super, alhoewel delen verborgen gaan in de wolken.