Donderdag 29 juli 2010 - Fredikshavn
Door: BergLeen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
29 Juli 2010 | Denemarken, Kopenhagen
’s Ochtends spelen de kinderen nog even in de kasteel-speeltuin op de camping. Ondertussen bellen we naar de Stenaline, of we vandaag vanuit Göteborg naar Denemarken kunnen varen. Dat gaan lukken om 16:00 uur vanmiddag. Dat gaan we doen, want er wordt regen voorspeld dus een stranddag zit er niet in vandaag. Sightseeing in Göteborg laten we schieten, we staan nog een tijdje in de file bij Göteborg. We arriveren toch ruim op tijd voor de boot. We dachten misschien kunnen we nog wel een boot eerder nemen, maar die bleek er niet te zijn. De kinderen vermaken zich met kleurplaten kleuren en de dvd van het “Molletje”. Precies als die is afgelopen kunnen we de boot oprijden. Het is nog wel aardig om te zien hoe 2 truckers wat aanhangers van vrachtwagens in en uit de boot rijden. Die jongens scheuren werkelijk af en aan, en blijkbaar kunnen ze hun stoel (en stuur) gewoon omdraaien om nog sneller te kunnen manoeuvreren. De boot is kleiner dan die naar Finland (die we hadden vanuit Stockholm), en veel korter, maar toch is deze overtocht een stuk duurder. Op de boot gaan we meteen naar het restaurant (het is pas 16:00 uur). Daar hebben ze een buffet met gerookte zalm, garnalen, zalmspiezen, couscous, vleesjes, heerlijke toetjes, ijsjes en koffie. Het smaakt ons boven verwachting goed! We eten de buikjes helemaal rond. Rol ons de boot maar af als we hier klaar zijn. De kinderen eten niet veel, maar vermaken zich prima met stickerboeken, ballonnen, en hun poppen. Vooral met de balonnen zijn ze druk in de weer en zorgen voor entertainment in het restaurant. Anke maakt de laatste Zweedse munten op en koopt nog een luchtje (creditcard J ).
Dan komen we na ruim 3 uur varen aan in Fredikshavn, stellen de tomtom in op een camping met zwembad dichtbij. Fleur slaapt dan al bij aankomst, maar wordt uiteraard nog weer wakker. Morgen duiken we in ieder geval even in het overdekte zwembad voor we verder reizen.