Maandag 5 juli 2010: Rovaniemi
Door: BergLeen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
05 Juli 2010 | Finland, Rovaniemi
We worden pas om 8.30 uur wakker en de kinderen slapen nog. Toch willen we eruit, want we moeten naar de garage vandaag. Eerst bellen we of ze vandaag naar onze camper kunnen kijken. Dat willen ze wel, maar pas om 14.00 uur. ’s Ochtends gaan we eerst naar het Arktikum, het museum over de Noordpool, de dieren, mensen en geschiedenis ervan. Het ligt niet ver van onze camping, dus we pakken de fiets. Het is bewolkt en 19 graden. In het museum zijn verschillende tentoonstellingsruimten en in het midden van het gebouw is een soort tunnel van glas. De kinderen vinden het een beetje eng, omdat het een beetje donker is en er ook geluiden zijn. In één van de ruimten staat een opgezet eland. Dan weten we het zeker: de dieren die wij tegen komen zijn geen elanden, maar rendieren. Een eland is namelijk veel groter en heeft een andere snuit. Als we terug naar de camping fietsen, regent het een beetje en is het nog maar 17 graden. We ruimen de camper op en eten wat. Dan op naar de Fiat garage. Ze nemen de camper mee naar de werkplaats. We nemen plaats in de koffiehoek. Na 2 uur zitten, beginnen we wat onrustig te worden. De camper staat inmiddels weer buiten, maar niemand komt ons iets melden. Op een gegeven moment besluit Robert-Jan in de rij te gaan staan bij de balie. Daar moet hij heel lang wachten en dan vertelt de meneer van de garage dat een tandwiel van de vijfde versnelling kapot is. Zij hebben dit onderdeel niet op voorraad en dat kan wel 2 weken duren voordat ze het wel hebben…. Maar volgens hem kunnen we gewoon met de camper naar Nederland rijden. Dan belt de ANWB alarmcentrale weer en we overleggen wat te doen. Zij stellen voor om het onderdeel in Nederland op te zoeken en het naar ons op te sturen. Ze weten dat we op rondreis zijn en nog niet van plan zijn om naar huis te gaan. Morgen bellen ze weer en ze moeten de versnellingsbakcode nog weten van ons. Geen idee waar we dat kunnen vinden. Hoe dan ook, we zijn een beetje blij omdat het alleen de vijfde versnelling is en we gewoon verder kunnen rijden. Toch zijn we ook teleurgesteld dat ze het niet kunnen maken en dat er niet veel eerder iemand dit is komen vertellen. We hebben zeker 1 uur langer in de garage gezeten dan nodig was.