Donderdag 1 juli 2010: Iisamo
Door: BergLeen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
01 Juli 2010 | Finland, Helsinki
’s Ochtends was het gelukkig weer droog en zonnig. We rekenen af en vertrekken in de richting van Kuopio. Onderweg zien we heel veel mooie meren, oneindige bossen, op heuvelachtig landschap en rustige wegen. In een rivier die we onderweg passeren zien we een enorm vlot van boomstammen drijven. Ook op de weg zien we regelmatig vrachtwagens vol met boomstammen rijden. Onderweg maken we een stop om een kop koffie te drinken. Het is een café, maar tevens beeldenwinkel (met vooral veel kabouters en dieren). Er staat ook een groot springkussen. We bestellen wat te drinken en gaan buiten aan een grote picknicktafel zitten. Dan begint het weer te regenen (het is niet koud, nog steeds ruim 20 graden). Jammer genoeg kunnen de kinderen nu niet meer op het springkussen spelen…
In de buurt van Kuopio vallen Fleur en Amber in slaap. We besluiten om een camping verder te nemen, te weten in de plaats Iisamo. Dat is weer een uur rijden, maar we doen het omdat we ook een keer kilometers moeten maken. Het liefst dan maar als het buiig is en als de kinderen slapen. Precies als we voor de supermarkt staan worden ze wakker. Anke haalt de boodschappen en Robert-Jan blijft bij de kinderen die weer wakker moeten worden. Daarna zijn we zo op de camping. Het is niet druk op de camping (terwijl we onderweg heel veel campers en caravans hebben gezien). Het was weer even droog, maar als we er net zijn valt er weer even een flinke bui. Hier zijn trouwens vervelende muggen. We hadden ze tot nu nog niet gemist, maar ja we wisten dat we ze een keer zouden ontmoeten tijdens onze reis.
Anke krijgt nog een sms van Ilse, die uit betrouwbare bron heeft gehoord dat wij inmiddels in Finland zijn aanbeland. Ze staat namelijk in Italië op dezelfde camping als Marjolein (beiden uit Utrecht).