Dinsdag 29 juni 2010: Lappeenranta - Reisverslag uit Helsinki, Finland van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Dinsdag 29 juni 2010: Lappeenranta - Reisverslag uit Helsinki, Finland van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Dinsdag 29 juni 2010: Lappeenranta

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

29 Juni 2010 | Finland, Helsinki

Het is vandaag nog warmer dan gisteren. Het voelt niet echt als een Fins temperatuurtje, maar ons hoor je niet! We rijden in de richting Lappeenranta (dicht bij de Russische grens), aan een groot meer. Maar voordat we daar komen, maken we een stop in het tweede oudste plaatsje van Finland, Porvoo. Het ligt niet al te ver van Helsinki. We parkeren de camper midden in de stad, op het marktplein. We staan ongeveer naast de aardbeien en kersen. We lopen een klein stukje naar het water. Aan dat water liggen hele oude huizen en ook gezellige straatjes met leuke winkeltjes en terrassen. We klimmen langzaam, en het laatste stukje steil naar boven, naar een mooie kerk. We waren er net en toen moest Fleur plassen. We hebben een paar foto’s kunnen maken, en toen snel naar beneden om een wc te zoeken.
Daarna zijn we nog in een kleine speelgoedwinkel geweest, waar de dames allebei een doosje met houten kralen hebben gekregen om een ketting van te maken. Op de terugweg naar de camper maken we nog een stop om wat te drinken op een oude zeilboot (nu in gebruik als terras) voor een lekker verfrissend drankje. We bezoeken ook nog een supermarkt. Na een snelle thaise hap rijden we door naar Lappeenranta. Dat is best nog een eindje rijden, maar het gaat prima want dit keer slapen zowel Fleur als Amber. Net voor de camping worden ze wakker. Deze camping ligt midden in het bos en aan een groot meer. We vullen het badje voor de kinderen en gaan eten koken. We raken aan de praat met onze Finse buurman. Hij komt ons later nog een boekje brengen, waarin hij ons tipt voor de zandsculpturen dicht bij de camping. Daar moeten we morgen heen!