Dinsdag 15 juni 2010 - Granna - Reisverslag uit Gränna, Zweden van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Dinsdag 15 juni 2010 - Granna - Reisverslag uit Gränna, Zweden van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Dinsdag 15 juni 2010 - Granna

Door: BergLeen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

15 Juni 2010 | Zweden, Gränna

Het weer is goed (strak blauwe lucht) en de plaats op/ van de camping is mooi. We houden een rustdagje. We gaan met de fiets naar het plaatsje Granna (dat is heel dichtbij). Daar parkeren we de fiets en lopen langs het winkelstraatje, waar het ene snoepwinkeltje na het andere snoepwinkeltje is. Hier in deze plaats worden de rood met wit gestreepte (pepermunt) zuurstokken gemaakt. Je kunt ook achter in de winkels zien hoe het gemaakt wordt. Ook willen we ergens een lekker broodje eten, maar dat valt niet mee. Er zijn wel restaurants waar je uitgebreid kunt eten, maar dat was niet de bedoeling. Dan komen we in een heel mooi bakkertje (met een vitrine vol met koekjes, broodjes en taartjes). Ook is er een soort huiskamer, waar je lekker kunt zitten. We besluiten om hier iets te bestellen, maar… niemand komt ons helpen. Het duurt zo lang, dat we gewoon weer besluiten om te vertrekken. We komen dan terecht in een soort hamburger-/ pizzazaak. Dit ziet er veel minder gezellig uit, maar we hebben nu toch echt honger gekregen. De pizza’s smaken heerlijk! De kinderen voelen zich helemaal thuis. Ze doen hun schoenen en sokken uit en maken van de stoelen in een hoek hun eigen huisje. Dat aan die tafel toevallig een meneer zit te wachten op zijn eten, maakt voor Fleur en Amber niet uit. De meneer (een zweedse bouwvakker) vindt het ook wel best.
Dan gaan we terug naar de camping. Nog even naar de supermarkt en daar vinden we het plastic gereedschap, wat we al een tijdje zochten voor de kinderen. Op de camping pakken ze het uit, en er wordt hard geklust in en om de camper. Daarna wil Amber even slapen en wij genieten van het mooie weer. ’s Avonds spreek ik tijdens de afwas andere Nederlanders die vandaag noodweer hebben gehad (op hun reis van Denemarken naar hier). Tja, dan hadden wij dus veel geluk! Ondertussen met de kids nog even naar de speeltuin en stenen gooien in het meer, daarna ‘snel’ naar bed en snurken.