Zaterdag 4 augustus 2012 – van Cordes naar de Lot - Reisverslag uit Figeac, Frankrijk van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu Zaterdag 4 augustus 2012 – van Cordes naar de Lot - Reisverslag uit Figeac, Frankrijk van Robert-Jan en Anke Van den Berg & Leentjens - WaarBenJij.nu

Zaterdag 4 augustus 2012 – van Cordes naar de Lot

Door: Bergleen

Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke

04 Augustus 2012 | Frankrijk, Figeac

We zaten vlakbij Cordes sur Ciel, een mooi gelegen middeleeuws plaatsje. Als we een foto gemaakt hebben van het dorp dat tegen de heuvel geplakt lijkt, parkeren we de camper en beginnen aan een reuze klimtocht naar de cité. Af en toe stoppen we om uit te blazen. Halverwege verzinnen we een paar listen om de moed erin te houden bij de dames. Wie weet wat er hierboven te zien is? Een pipo, een mooi huis, een oud krakkemikkig huisje? En weg zijn ze weer. We komen boven en dat was de moeite waard. Er liggen een aantal mooie gebouwen aan een plein, waar vandaan je een mooi uitzicht hebt op de omliggende vallei. Na de ijsjes en een lange afdaling vervolgen we onze route via kleine smalle wegen en af en toe wat grotere wegen via Villefranche door de heuvels met kleine dorpjes en geel kleurige velden en groene weides naar de rivier Lot. Hier is het allemaal weer ruiger en we eindigen de dag op een camping in de buurt van Figeac aan de Lot. Hier kunnen we nog even zwemmen voor we gaan eten. Even later begint het te regenen, eigenlijk de eerste regenbui die we (muv de heenreis) op ons dak krijgen. Ben benieuwd wat het morgen wordt, de voorspelling was niet erg geweldig. Terwijl we eigenlijk wel even met de waterfietsen de rivier op willen. We zullen zien.