Vrijdag 27 juli – via Sete naar Vias (bij Agde)
Door: Bergleen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
27 Juli 2012 | Frankrijk, Vias
Gisterenavond hadden we ongenode gasten, een ware invasie van mieren die via een boom in dikke colonnes via het dakraam de camper binnen kwamen marcheren. We ontdekten ze (gelukkig) net voordat we naar bed gingen. Met een paar natte doeken en veel doorzettingsvermogen weten we veel mieren weg te vegen, maar de toestroom stopt pas als we de takken van de boom verwijderen en ze niet meer bij de camper kunnen komen. Ondertussen zitten er wel honderden beestjes in de camper. RJ gaat in het donker gewapend met zeepsop de strijd met de mieren aan, eerst buiten en later ook binnen in de camper. Na een uur is de grootste ellende weggevaagd, maar vermoedelijk kunnen we hier de rest van de vakantie nog wel achteraan jagen. Die ochtend beloofd Anke de kinderen een cadeautje als ze netjes hun ontbijt en drankjes opdrinken. Als RJ met de dames terugkomt van het toilet vraagt Amber direct om een cadeau … Anke reageert niet. Amber wordt boos tot ze ontdekt dat er al een cadeautje op haar stoel ligt. Een klein boekje van ‘topmodel’ met kleurpotloden, zo kunnen ze mooie mode-tekeningen maken. Ze gaan er direct mee aan de slag.
Na het ontbijt zetten we koers naar Sete, een grote vissersplaats met een kanaal dat door de stad heen loopt en in zee uitmond, een beetje Venetiaans. Na Sete volgen we de kustweg, een scheidingsweg tussen de zee en een groot meer. We nemen deze weg om de oesterbanken die in het meer liggen te bekijken, maar alles wat we zien is strand en parkeerplaatsen. Het meer blijft net uit ons zicht door de bomen en een tracé voor de trein. Na wat omzwervingen door Agde en Cap d’Agde vinden we een camping waar wij tussen wat andere Nederlandse families neerstrijken en Fleur en Amber vriendjes worden met Jens en Chris.