Campingdagje in Siena
Door: BergLeen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
13 Juli 2011 | Italië, Siena
Deze ochtend hebben we het met de kinderen over hoe oud iedereen is. Fleur vraagt zich af of mensen ook 100 jaar kunnen worden. Anke vertelt Fleur dat de zus van haar oma, tante Dora, 100 jaar is geworden. De kinderen krijgen de slappe lach en kunnen niet meer stoppen. Zij hebben namelijk een heel ander idee bij Dora… Dora is hun favoriete tekenfilmfiguur. Iedere keer als we “tanta Dora” zeggen is het lachen geblazen. Voor we richting zwembad gaan moet er ook nog Uno gespeeld worden, een kaartspel waar Fleur al aardig bedreven in is. Telkens als ze wint, staat ze op de banken en vertelt het tegen iedereen. Amber is er duidelijk minder bedreven in. Ze wil alleen meedoen als ze pestkaarten krijgt en wanneer ze die uitgespeeld heeft is de lol er weer vanaf en gooit ze haar kaarten op tafel (als het te lang duurt).
Het zwembad is altijd geweldig. Fleur en Amber dobberen er gerust twee uur in rond, om tourbeurt begeleidt door Robert-Jan of Anke, of met z’n vieren. Vandaag was het van de kant in het water springen weer erg populair. Uiteraard met veel lawaai en heel veel varianten, zoals “de haaiensprong”, “de dikke vrouw” en “het billensprongetje”. Het mooiste was toch de “vrouw met de grote borstensprong”, waarbij ze hun badpak vasthielden en gewoon in het water sprongen. Fleur experimenteerde nog wat verder met Anke en wilde graag met haar hoofd eerst het water in duiken. Dat lukte heel aardig. Anke hield Fleur’s hand vast en die maakte vervolgens een mooie salto het water in. Ze vond het blijkbaar leuk, want herhaalde het een keer of drie. Na het zwembad werd er nog even gespeeld en hebben we een restjes macaroni gemaakt, die prima smaakte.