Fietsrit op het eiland Monte Isola
Door: BergLeen
Blijf op de hoogte en volg Robert-Jan en Anke
06 Juli 2011 | Italië, Iseo
Als we wakker worden is het prachtig weer, echt warm. Na het ontbijt pakken we de fiets en gaan naar het dorpje Iseo, niet ver van de camping. In Iseo stappen we op de boot naar het eiland “Monte Isola”, het grootste eiland in een meer in Europa. Na een boottocht van 20-30 minuten komen we aan in een klein vissersplaatsje Peschiera Maraglio. Van daaruit fietsen we langs de kustweg al snel omhoog. We moeten meer klimmen dan verwacht. Na een korte stop, drankjes en de ontdekking van de eerste hagedissen, gaat het verder naar Siviano. Het belangrijkste plaatsje op het eiland. Omdat het op de heuvel ligt, zie je hier veel minder toeristen. Het is een ouder plaats met smalle steegjes, balkons, mooie gekleurde bloemen. Op de top van de heuvel kom je via een steile klim bij de kerk. Die niet alleen uitkijkt over het dorp maar ook over het meer. We gaan eten in het lokale restaurantje waar een Italiaanse familie uit het dorp en enkele eveneens Italiaanse toeristen de lunch gebruiken. Na een korte jacht op een hagedis, gaan we aan tafel. Geen pizza’s bij de lunch zegt de dame, maar pasta kan wel. Dus pasta met heerlijke tomatensaus voor de kids en salade en pasta ‘al forno’ voor ons. Het is een mooi terras met uitzicht op het meer. Heel lekker Italiaans sfeertje, heerlijk. Na de espresso suizen we met de fietsen de heuvel af terug richting het haventje waar we ijs en kaartjes en een sleutelhanger met Italiaanse vlag voor Fleur kopen. Die moest ze hebben om aan haar schoolrugtas te hangen. We nemen de boot weer terug naar Iseo. Terug op de camping gaan we weer zwemmen in het zwembad. ’s Avonds hebben we genoeg aan een broodjes maaltijd en soep. Ook vandaag gaan we weer naar de kinderdisco, Amber gaat nu ook mee. Fleur durft nu wel op het podium en begint mee te doen met de dansjes. Amber staat erbij en kijkt ernaar. Ze worden aangemoedigd door de NL animatie dame die hier een paar maanden in Italië op de camping is.